luni, 12 aprilie 2010

Rezultate joc superior-agent

Punctele de vedere exprimate în acest articol sunt opinii personale si nu reprezintă pozitii oficiale ale instituțiilor publice sau private cu care autorul are relații contractuale.

Astazi am terminat centralizarea rezultatelor jocului de la seminarul CPA pentru 2010 si am facut o comparatie cu rezultatele din anii trecuti. Rezultatele centralizate pentru anii 2007-2010 pot fi descarcate de aici. Rezultatele pentru 2010 pot fi descarcate de aici.
Concluziile sunt urmatoarele: de la an la an superiorii pierd jocul per total desi in 2010 si 2007 castigatorii individuali au fost superiori. De la an la an cooperarea dintre jucatori este mai slaba (2010: cele mai slabe rezultate per echipa in toti cei trei ani; probabil si din cauza intreruperii jocului la inceputul perioadei 5).
Intelegerea incorecta a regulilor jocului poate explica esecul superiorilor desi nu cred ca e factorul predominant. Probabil ca agentii sunt mai putin dispusi la risc (sa investeasca efort).
Astept parerile si concluziile voastre la cursul de joi, 15 aprilie.

Un comentariu:

ghancean spunea...

Am dat o lectura a rezultatelor pe care le-ai colectat, insa am cateva nelamuriri. Ai rulat o ANOVA pe date, pentru a vedea in ce masura diferentele de la an la an intre grupuri sunt semnificative sau nu? Exista un protocol de cercetare pentru aplicarea modelului? Daca da, acesta a fost respectat pe fiecare dintre grupurile anuale. Acestea sunt aspecte importante care pot sustine concluziile comparatiei